Je stem
Je stem zegt veel over jou; is een uitdrukkingsmiddel. De stem als onderdeel van je lijf, als instrument om klank te maken, jezelf te worden en te zijn.
Veel mensen durven nauwelijks echt te laten horen wie ze zijn en wat ze voelen. Om hieraan te werken kun je individuele sessies afspreken.
Het programma
 

Het is belangrijk dat je gehele lijf als klankkast goed meetrilt en die klanken laat horen die je bewust wilt produceren of die spontaan ontstaan.

Met welk lichaamsdeel leg je gemakkelijk of moeilijk contact? Welk inzicht geeft je dat? Welke beelden zie je en welke gevoelens ervaar je. Kun je die beelden en gevoelens in klank uitdrukken?


-We doen oefeningen om te ervaren dat ons lijf de verbinding tussen hemel en aarde is.
-We werken met klanken bij de verschillende lichaamsdelen en chakra's.

 -We zullen klinkers zingen en ervaren wat hun werking is.
-We zullen mantra's gebruiken.
-We wisselen klank maken af met stilte om nog eens extra te kunnen waarnemen wat er in ons gaande is.

Middels klank masseer je jezelf, of een ander.Dit werkt op verschillende niveaus en kan blokkades opheffen hetgeen helend werkt.

 

Bovenal is het ons bewust zijn van de adem van wezenlijk belang. Adem en Geest als twee-eenheid. We verbinden ons met de kracht van de buik, niet alleen in het zingen, maar zeker ook in ons dagelijks leven.

We creëren, vullen en kleuren de ruimte in en om ons heen.

Mijn ervaring  
4 Jaar heb ik stem-lijfwerk gedaan bij Marion Hoekstra. Deze activiteiten heb ik ervaren als confronterend, reinigend, helend en verrijkend, dus fantastisch om te doen. Ook heb ik jaren les gehad van Carolina de Ruiter en heb bij haar vele workshops in Poustinia in Bloemendaal mee mogen maken. Vele jaren heb ik deelgenomen aan haar Zen-Zang groep voor mannen.
 
Welke activiteiten?  
Mocht je op individuele basis met mij aan de slag willen, laat het mij dan weten. Een afspraak duurt een uur en kost 25 €